Yrityksen historia / History of the Company

Yritys sai alkunsa vuonna 1994, kun eräs kesäasukas kotipaikkani lähellä Mikkelin maalaiskuntaa kyseli ruoppaajaa. 

Silloin ei ollut tiedossa yrittäjää, joka olisi työn tehnyt, joten päätin hankkia imuruoppaajan Evijärveltä. Tein ensimmäisen urakkani tuolle kyselyn tekijälle ja naapureiden rannat kunnostettiin samalla.

Samana syksynä hankin monitoimikoneen metsätöitä varten Vierumäen Teollisuus Oy:n hakkuisiin Itä-Hämeen alueelle - näin sai alkunsa T:mi Matti Liukkonen.

Havaitsin ensimmäisessä ruoppaajassa puutteita, ja koska markkinoilta ei löytynyt tarpeisiimme sopivaa konetta, suunnittelin ja rakensin uuden ruoppausaluksen yritykseni käyttöön. 

Kalustoa on kehitetty koko toiminnan ajan käyttökokemusten perusteella vastaamaan eri työkohteiden vaihtelevia tarpeita. 

Uppopumppujen valmistus alkoi myös omasta tarpeesta, kun ruoppaukseen ja veden käsittelyyn tarvittiin tehokasta, kulutusta kestävää ja toimintavarmaa pumppua.

Toiminnan laajentuessa yrityksen yhtiömuoto vaihdettiin osakeyhtiöksi ja toiminta jatkuu Liukkosen Ruoppauspalvelu Oy:nä. 

Yrityksen kotipaikka on Heinola ja toimipaikat sijaitsevat Heinolassa, Tampereella ja Akaan Viialassa.

Nykyisin yrityksen toimialaa ovat muun muassa ruoppausurakointi sekä hydraulikäyttöisten lisälaitteiden valmistus ja myynti.